Wat is mijn huidtype?

Normale huid

De normale huid heeft kleine poriën en een egale teint. De vocht- en vetbalans is uitstekend en er zijn geen glimmende of schrale plekjes. 

Vette huid

De vette huid heeft grove poriën en maakt meer dan gemiddeld talg aan waardoor de huid gaat glimmen. Men heeft vaker last van pukkels en puistjes en mee-eters. Tevens kan de huid vochtarm zijn. 

Droge huid

De droge huid voelt vaak schraal en trekkerig aan, meestal na het wassen. De huid heeft een fijne structuur. Bij extreme droogte kan de huid er schilferig uitzien. 

Gecombineerde huid

De gecombineerde of gemengde huid bestaat eigenlijk uit twee huidtypen. De wangen zijn droog, terwijl de neus, kin en het voorhoofd ( de T-zone) vet zijn. De huid produceert op die plekken teveel talg en ziet er daardoor glimmend uit.

Gevoelige huid

Een gevoelige huid is vaak droog en geeft snel een reactie op irriterende factoren. Het klimaat, reinigingsproducten, stress, verwarming of airconditioning kunnen al snel voor een reactie zorgen. Dit uit zich in rode vlekjes, schilfers, jeuk, roodheid en/of een branderig gevoel. 

© 2020 - 2022 Lifestyle Beauty Center Lansingerland | sitemap | rss