Over Rimpelbehandelingen

Rimpels in het gelaat ontstaan door samentrekking van de vlak onde de huid gelegen aangezichtsspieren. Bij jonge mensen trekken deze rimpels weer weg als de spieren niet meer worden aangespannen. Naarmate u ouder wordt blijven deze rimpels zichtbaar, ook als de spiertjes niet gebruikt worden. Dit is een gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van uw huid. Daarnaast zijn andere factoren, zoals blootstelling aan zonlicht, roken, gewichtsschommelingen en uw gezondheid van invloed. De stevigheid en elasticiteit van uw huid worden bepaald door collageen elastine en hyaluronzuur. Na het 30e levensjaar vindt er afbraak van deze bouwstenen van de huid plaats en ontstaan er blijvende rimpels.

Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel aan deze rimpels doen, met kleine behandelingen, die een groot effect sorteren. Deze rimpelbehandelingen met injectables zijn tijdelijk van aard. De behandelduur varieert van vijf minuten tot een half uur, afhankelijk van de hoeveelheid en diepte en diepte van de rimpels. Het effect van deze rimpelbehandelingen is binnen enkele dagen zichtbaar. Pijnlijk zijn de behandelingen nauwelijks, voor als door het gebruik van verdovende EMLA creme of verdovingsprikjes met lidocaine.

De rimpelbehandelingen met injectables vallen uiteen in twee catagorien:

  • Behandelingen met neurotoxines (Botox, Dysport)
  • Behandelingen met tijdeljke fillers (Teosyal)

Bij diepe rimpels is soms een combinatie aanbevolen.


Behandeling tegen overmatig transpireren (Hyperhidrosis)

Veel mensen hebben hinder van overmatig transpireren en niet alleen onder de oksels. In het sociale verkeer kan zweten van handen en voeten ook zeer genant zijn. Met Botox kan dit vervelende probleem, simpel en effectief worden opgelost.

Een behandeling met Botox reduceert de zweetproductie met ongeveer 90%. De behandeling heeft alleen effect op de locatie waar de Botox is ingebracht, en heeft geen invloed op de productie elders in het lichaam. Ook blijft de afscheiding van afvalstoffen intact. In het te behandelen gebied worden kleine oppervlakkige injecties gegeven. De meeste patienten ervaren de injecties niet als pijnlijk en ondergaan de behandeling zonder verdoving.

Na ongeveer tien dagen is het effect van de botoxbehandeling al enigszins merkbaar en na twee weken is de zweetproductie maximaal gereduceerd. Dit is het moment om te beoordelen of de botoxbehandeling volledig is aangeslagen. Indien dit neit het geval is, kan er een na-correctie worden verricht, waarbij nog een kleine hoeveelheid Botox wordt ingespoten.

De werkingsduur van de botoxbehandeling verschilt per persoon en is gemiddeld zes maanden. De botoxbehandeling kan daarna probleemloos worden herhaald.

© 2020 - 2022 Lifestyle Beauty Center Lansingerland | sitemap | rss